SHTETI I HAPUR DHE I SIGURT PËR TURISTËT

Mali i Zi është i gatshëm të tërheqin lëvizjet e vështira të nevojshme për pranimin më të shpejtë në Bashkimin Evropian, thanë Ministrat e Financave dhe Mirëqenies Sociale dhe Zhvillimit Ekonomik, Millojko Spajiq dhe Jakov Millatoviq dhe shtuan se vendi është i hapur dhe i sigurt për turistët. Në Forumin Ekonomik Delphi, i cili zgjat deri më sot në Athinë, ata thanë se detyra e Qeverisë është të fusin vendin në BE deri në fund të mandatit katër-vjeçar dhe të gjithë po punojnë shumë për këtë. Ministrat përdorën pjesëmarrjen e tyre në Forumin Ekonomik Delphi për të promovuar Malin e Zi si një destinacion turistik i hapur, i sigurt dhe i dëshirueshëm për shkak të pandemisë globale të virusit corona, falë vendimeve dhe masave të qeverisë. Ata biseduan për mundësitë e investimeve, tërheqjen e investimeve nga vendet e BE-së, zgjidhjen e problemeve që nga marrja e pushtetit, avio aviocioni i ri ajror i vendit dhe potencialisht destinacionet e para drejt të cilave do të fluturojnë avionët e Air Montenegro, kredia kineze për autostradën e papërfunduar dhe tema të tjera.

SHARE