GREQIA DËSHIRON TË NDIHMOJË QEVERINË E MALIT TË ZI NË RRUGËN DREJT BE-së

Greqia mbështet luftën dhe përpjekjet e Qeverisë së Malit të Zi për të bërë përpjekje të dyfishta për të promovuar vlerat demokratike dhe zhvillimin ekonomik dhe është e gatshme të ndihmojë Malin e Zi në rrugën e tij drejt BE. Kjo u njoftua nga Presidentja e Greqisë, Katerina Sakeropoulou, gjatë takimit me Kryeministrin, Zdravko Krivokapiq. Siç u njoftua nga Qeveria, Krivokapiq falënderoi Presidenten e Greqisë për ftesën për të marrë pjesë në konferencën e gjashtë vjetore të Forumit Ekonomik Delphi, e cila po organizohet nën kujdesin e Presidenties Sakeropoulou. Ai vuri në dukje se Forumi është një mundësi e mirë për partnerët evropianë dhe bashkësinë ndërkombëtare për të konfirmuar angazhimin e vendosur të Malit të Zi ndaj vlerave evropiane që çojnë në anëtarësimin e ardhshëm të plotë në Bashkim. Qeveria e Malit të Zi do të bëjë gjithçka për ta bërë Malin e Zi anëtarin e parë të ardhshëm të Bashkimit Evropian, theksoi Kryeministri Zdravko Krivokapiq në konferencën e gjashtë vjetore të Forumit Ekonomik Delphi. Sipas Qeverisë, bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime mbi politikën e zgjerimit të Bashkimit Evropian dhe sfidat e paraqitura nga pandemia e koronavirusit. Ata ranë dakord që bashkëpunimi midis vendeve anëtare dhe vendeve kandidate është një nga kushtet kryesore për të trajtuar me sukses epideminë.

SHARE