MUGOSHA: KAM FRIKË SE PËRPJEKJET DO TË BJENË NË UJË

Shpresoj që ngjarjet në këto dy ditë, pavarësisht nga fakti se ato ishin masive, nuk do të rezultojnë në shfaqjen e rasteve të reja të koronavirusit, tha drejtori i Institutit të Shëndetit Publik Boban Mugosha, për emisionin “Dnevnik” në TVMZ.

Nëse ato shfaqen, thotë ai, atëherë ne do të bëjmë dy hapa mbrapa dhe masat do të jenë edhe më të ashpra dhe madje edhe më të vështira.

“Nëse nuk kemi njerëz të infektuar në këtë lloj kontakti, atëherë vërtet kemi konfirmuar se jemi destinacioni “Corona Free “, ” tha Mugosha.

“Rezultatet janë të mira, dhe në të vërtetë është rezultat i punës dhe institucioneve dhe mirëkuptimit të qytetarëve dhe jam shumë krenar për këtë. Megjithatë, kur t’i shihni këto foto, kam frikë se të gjitha do të bien në ujë”, theksoi ai.

Mugosha theksoi se gjithçka që është bërë për të parandaluar përhapjen e koronavirusit në Mal të Zi, ai konsideron një shembull se si të punohet dhe si duhet të funksionojë sistemi.

“Kam përshtypjen se të gjithë janë relaksuar dhe të gjitha informacionet tregojnë se ka pasur një relaksim, gjë që është krejt normale pas dy muajve masa të rrepta. Ne kemi shkuar mirë dhe tashmë kemi filluar të zhvillojmë strategji për të ardhmen”, tha drejtori i ISHP.

Mugosha tha gjithashtu se Ministria e Punëve të Jashtme (MPJ) po merr masa për hapjen e kufijve.

“Ne kemi të bëjmë me situata epidemiologjike në vendet e tjera … Ne duhet të kujdesemi për këtë, momentin më të rrezikshëm dhe sfidues deri më tani, dhe që ne do të bëhemi destinacioni i dëshiruar edhe për të huajt”, tha ai.

SHARE