RADULLOVIQ DHE INJAC MBËSHTESIN NEGOCIATAT NË AFGANISTAN

Ministri i Jashtëm Gjorgje Radulloviq dhe Ministrja e Mbrojtjes Olivera Injac mirëpritën përpjekjet e Shteteve të Bashkuara për t’i dhënë një shtysë të re negociatave midis qeverive Afgane dhe Talibane që synojnë t’i japin fund një konflikti të gjatë. Dje, ata morën pjesë në takimin e Këshillit të Atlantikut të Veriut të NATO-s në formatin e ministrave të jashtëm dhe të mbrojtjes, i cili u mbajt përmes video konferencës. Takimi u drejtua nga Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s Jens Stoltenberg, dhe fokusi i takimit ishte statusi i misionit “Mbështetje të Vërtetë” në Afganistan. Siç theksojnë në njoftimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme, ministrat gjithashtu theksuan rëndësinë e palëve kundërshtare në Afganistan për të qenë konstruktive në gjetjen e një zgjidhjeje të qëndrueshme. Siç u theksua në takim, pas shumë vitesh prezencë në Afganistan, ka ardhur koha që aleatët të marrin një vendim mbi marrëdhëniet e ardhshme midis Aleancës dhe Afganistanit. Sipas parimit “së bashku brenda, së bashku jashtë”, u vendos që aleatët të tërhiqnin forcat e tyre gradualisht gjatë muajve të ardhshëm. Duke pasur parasysh rëndësinë e Afganistanit për paqen dhe stabilitetin ndërkombëtar, NATO, siç thanë ata, do të vazhdojë të mbështesë Afganistanin në ndërtimin e mëtejshëm të institucioneve dhe forcimin e sundimit të ligjit.

SHARE