PICULLA: NDIKIMI I HUAJ I REGJISTRUAR NË MAL TË ZI

Mali i Zi ka bërë përparimin më të madh në negociatat e anëtarësimit duke hapur të gjithë kapitujt e negociatave dhe pothuajse 80 për qind e qytetarëve mbështesin anëtarësimin e vendit në BE, tha raportuesi i Parlamentit Evropian për Malin e Zi, Tonino Piculla. Ai theksoi gjithashtu se mohimi i gjenocidit, retorika që thellon tensionet politike dhe lavdëron krimet e luftës nuk duhet të tolerohet. Ai gjithashtu thekson se është regjistruar ndikimi i huaj në Mal të Zi. Në të njëjtën kohë, vlen të theksohet se që nga raporti i fundit vjetor, Mali i Zi pothuajse nuk ka ecur në rrugën e tij të integrimit evropian dhe se asnjë kapitull nuk është mbyllur që nga viti 2017”, theksoi Piculla. “Prioriteti kryesor politik duhet të jetë mbyllja e kapitujve të negociatave dhe përmbushja e kritereve të përkohshme për kapitujt 23 dhe 24 që kanë të bëjnë me sundimin e ligjit. Për të bërë progres duhet një ekip i plotë negociator dhe struktura negociatore nuk funksionon prej kohësh”, tha Piculla.

SHARE