INSTITUTI: REGJISTROHEN 3 VIKTMA DHE 353 RASTE TË REJA

Në Mal të Zi, tre persona kanë vdekur në 24 orët e fundit si pasojë e koronavirusit dhe janë regjistruar 353 raste të reja të infektimit, njofton Instituti i Shëndetit Publik (ISHP). Laboratorët e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi, laboratorët e tjerë publikë dhe privatë që merren me diagnostikimin e infeksionit të ri me koronavirus përfunduan dje (e hënë, 14 shkurt 2022) 2226 analiza. Përqindja e rasteve të reja pozitive në numrin e përgjithshëm të të testuarve për 14.02.2022. ishte 15.86%. Numri i përgjithshëm i vdekjeve nga infeksioni COVID-19 në Mal të Zi që nga fillimi i pandemisë është 2,641. Deri në orën 15:00 u raportua shërimi i 581 pacientëve. Duke marrë parasysh të gjitha rastet e reja të zbuluara si dhe numrin e të shëruarve, numri i përgjithshëm i rasteve aktualisht aktive me COVID-19 në Mal të Zi është 2,891.

SHARE