BOSHKOVIQ: PROKURIMI I RADARËVE ËSHTË PRIORITET KOMBËTAR

Prokurimi i radarëve ushtarak është prioritet kombëtar, vlerësoi Ministri i Mbrojtjes  së MZ,  Predrag Boshkoviq, duke shtuar se ky vendim mund të miratohet këtë vit.

I pyetur nëse ka ndonjë informacion nëse Komisioni i-Agjencisë së NATO-s është përcaktuar sipas kërkesës së Malit të Zi, për ndihmë në prokurimin e radarit ushtarak, nga NATO apotë ndonjë shteti  anëtare, Boshkoviq,  tha se ky vendim mund të sjellët këtë vit.

“Ne jemi në bisedime me partnerët tanë, ne presim që ky donacion, qoftë nga NATO drejtpërdrejt ose nga një prej partnerëve tanë, është ilateral. Një vendim i tillë mund të bëhet këtë vit”, i tha Boshkoviq, gazetarëve malazezë në Bruksel.

Ai vuri në dukje se prokurimi i radarëve është prioritet kombëtar, dhe jo vetëm prioritet i vetë Aleancës. Siç tha ai, Mali i Zi dëshiron të ketë kontrollin e hapësirës ajrore në duart e veta dhe kjo është diçka që do ti përkushtohemi në periudhën e ardhshme.

SHARE