ANGAZHIMI 100% I MALIT TË ZI NË POLITIKËN E JASHTME TË BE-së

Konferenca ndërkombëtare ndërmjet Malit të Zi dhe Bashkimit Evropian konfirmoi përkushtimin 100% të Malit të Zi ndaj politikës së jashtme të BE-së, e cila u vlerësua nga KE dhe të gjitha vendet anëtare të BE-së, tha ministri i Zhvillimit Ekonomik Jakov Millatoviq. Ministria e Ekonomisë theksoi se konferenca ishte një mundësi e mirë që vendi ynë, përmes një vizioni të qartë të prioriteteve për periudhën në vijim, të konfirmojë se anëtarësimi në Union është angazhimi i tij strategjik dhe synimi kryesor i politikës së jashtme. Sipas deklaratës, në fillim të konferencës, ministri falënderoi Slloveninë, e cila mban presidencën e BE-së, për të gjithë mbështetjen që i dha Malit të Zi në rrugën e integrimit në BE, si dhe Komisionin Evropian, veçanërisht komisioneren Varheli për të gjithëudhëzime dhe mbështetje të ofruar për vendin tonë.

SHARE