LE TË MOS SHQYRTOJMË KUFIJTË E SISTEMIT SHËNDETËSOR

Ndihmës Ministri i Shëndetësisë, Miro Knezheviq, tha se situata aktuale epidemiologjike në vend nuk është më e mira e mundshme dhe se kufijtë ekstremë të sistemit shëndetësor nuk duhet të shqyrtohen. Në të gjitha, thotë ai, e mira është që sistemi i kujdesit shëndetësor ende kontrollon situatën në Malin e Zi. Mbyllja e plotë si mjet i fundit, thotë Knezheviq, por ai deklaron se shpreson që të ketë një rënie të numrit të pacientëve, dhe kështu do të ketë zbutje të masave. “Ne duhet të kemi një vetëdije të sjelljes, si dhe çfarë të bëjmë, ne duhet së pari të mbrojmë të tjerët nga vetja dhe veten nga të tjerët. Virusi nuk është aq i padëmshëm sa disa e krahasojnë atë me virusin e gripit,” paralajmëroi Knezheviq. Ai vëren se askush prej nesh nuk është rezistent, dhe se të gjithë mund të sëmuremi në të njëjtën kohë. Nëse kjo ndodh, ka një bllokim të të gjithë, jo vetëm të sistemit shëndetësor. Ai pohon se ka një kujdes të veçant për këtë, me vlerësimin se ne kemi të gjitha kapacitetet e nevojshme teknike dhe të personelit për këtë skenar.

SHARE