Mish i shijshëm pule në salcë vere të bardhë!

Përbërësit:

▪ mish pule,
▪ mjaltë,
▪ miell gruri,
▪ yndyrë,
▪ verë e bardhë,
▪ hudhër,
▪ zhumbricë.

Receta për mish pule në salcë:

Gjoksit të pulës i qitet pak kripë dhe fërkohet mirë me mjaltë.

E lini të qëndrojë dy orë derisa të ftohet.

Rrotullohet në miell gruri dhe fërgohet në yndyrë derisa të marrë ngjyrë të verdhë ari.

Në enën ku është fërguar qitni verën e bardhë, hudhrën dhe pak zhumbricë.

Salcën e këtillë ia qitni sipër mishit dhe pastaj e shërbeni, transmeton Telegrafi.

SHARE