MALI I ZI DËSHIRON MARRËDHËNIE TË DREJTA ME TË GJITHA VENDET

Mali i Zi është një vend paqësor dhe dëshiron të ketë marrëdhënie të drejta dhe miqësore me të gjitha vendet, tha Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq gjatë një takimi me Ministrin e Mbrojtjes të Kazakistanit Nurlan Jermakbayev. Abazoviq informoi Ministrin Jermakbajev për anëtarësimin e Malit të Zi në NATO dhe situatën e sigurisë në Mal të Zi, në kontekstin e sfidave globale me terrorizëm dhe ekstremizëm, si dhe pjesëmarrjen e ushtarëve malazezë në misionet ndërkombëtare. Abazovic dhe Jermakbayev biseduan për sfidat ndërkombëtare të krimit kibernetik, kërcënimet e sigurta ndërkombëtare nga terrorizmi dhe ekstremizmi, mundësitë e bashkëpunimit, gjendja dhe perspektivat e armatimit të të dy vendeve, duke marrë parasysh mundësitë e intensifikimit të lidhjeve midis dy ministrive dhe dy ushtrive, sidomos në fushën e sigurisë kibernetike.

SHARE