KRAPOVIQ: NATO MË E MADHE, MË E BASHKUAR DHE MË E FORTË SE KURRË NË HISTORINË E SAJ

Ministri i Mbrojtjes Dragan Krapoviq tha se NATO është më e madhe, më e bashkuar dhe më e fortë se kurrë në historinë e saj.

“NATO feston 75 vjetorin e saj këtë vit dhe ka konfirmuar rëndësinë e saj. Për sa i përket marrëdhënieve ndërkombëtare, mendoj se NATO është më e madhe, më e bashkuar dhe më e fortë se kurrë në historinë e saj. Po kalon, në përputhje me rrethanat gjeopolitike, një transformim të gjithanshëm ushtarak kur, mbi të gjitha, bëhet fjalë për planet dhe zbatimin e planeve që kanë të bëjnë me mbrojtjen dhe parandalimin, dhe në atë pjesë sot kemi pasur një sërë vendimesh për të cilat kemi rënë dakord dhe të cilat do të nominohen dhe miratohen në Samitin në Uashington,” tha Krapoviq.

Ai thekson gjithashtu se për herë të parë këtë vit Mali i Zi do të ndajë më shumë se 2 për qind të PBB-së për mbrojtjen.

“Mali i Zi mban barrën e tij sipas kapacitetit dhe madhësisë së tij dhe mendoj se këtë vit për herë të parë do të lëmë mënjanë më shumë se dy për qind, gjë që u pranua sot në takim, mendoj se Sekretari i Përgjithshëm do të publikojë një raport javën e ardhshme kur bëhet fjalë për investime të besueshme në mbrojtje”, theksoi Krapoviq.

Ai gjithashtu thekson se është i kënaqur me rezultatet e Malit të Zi dhe reagimet e partnerëve të tjerë dhe të sekretarit të përgjithshëm në lidhje me atë që është pjesë e agjendës që Mali i Zi duhet të përmbushë.

“Mendoj se sot mund të themi plotësisht se Mali i Zi është një anëtar i besueshëm dhe i përkushtuar i Aleancës Veriatlantike dhe shpreh edhe një herë kënaqësinë time për këtë dhe gatishmërinë e Qeverisë së 44-të që kështu të jetë edhe në të ardhmen,” ka theksuar Krapoviq.

SHARE