Hapat Si Të Pastroni Në Mënyrë Efikase Dyshemenë E Shtëpisë Tuaj

Edhe me masat më të mira që mund të merrni, papastërtia padyshim do të gjejë rrugën e saj në shtëpinë tuaj.  Dhe sapo kjo të ndodhë, ajo çfarë duhet të bëni është padyshim një pastrim i mirë.

Edhe pse pastrimi është një cikël i pafund, përpara se të filloni, zhvilloni një plan për të maksimizuar përpjekjet tuaja.

Për t’ju ndihmuar ta bëni këtë, AgroWeb.org ndan me ju disa nga këshillat më të mira tek të cilat mund të mbështeteni.

Si të pastroni sa më mirë dyshemenë

Hapi i parë

Fillimisht pastroni dyshemenë me fshesë me korrent për të hequr çdo papastërti në çdo cep të mundshëm të dhomës. Kjo mënyrë e bën detyrën e pastrimit më të thjeshtë dhe ju shkurton kohë.

Sigurohuni që të thani çdo zonë të lagur përpara se të fshini me fshesë korrent, përndryshe, ju do ta ndosni dyshemenë edhe më tej duke përhapur papastërtitë.

Hapi i dytë

Mbushni një kovë me ujë të ngrohtë dhe hidhni aty një sasi të vogël detergjenti për pastrim.

Tregohuni të kujdesshëm sepse përdorimi i tepërt i detergjentit mund të lërë pas shenja, që do të ta bëjë dyshemenë të mos shkëlqejë siç duhet.

Hapi i tretë

Filloni në këndin më të largët nga hyrja dhe vazhdoni drejt derës. Mbajeni kovën në një pjesë të palarë të dyshemesë. Zhyteni shtupën në kovë dhe shtrydheni mirë.

Asnjë dysheme nuk përfiton nga sasia e bollshme të ujit, e cila mund të depërtojnë midis çarjeve dhe poshtë dërrasave të parketit, duke shkaktuar dëme serioze.

Një shtupë që është shumë e lagur, thjesht do të lërë papastërtitë përreth, në vend që t’i largojë ato nga dyshemeja dhe uji do të lërë gjurmë ndërsa thahet.

Nëse zonat e pastruara thahen pothuajse menjëherë, kjo tregon se e keni larë në mënyrën e duhur.

Hapi i katërt

Filloni të pastroni me lëvizje majtas-djathtas. Bëni dy kalime mbi secilën zonë që pastroni, një herë për për të përhapur solucionin dhe më pas për ta hequr atë.

Nëse nuk pastroni për herë të dytë, detergjenti mund të mbetet në dysheme duke e lënë atë të papastruar mirë.

Hapi i pestë

Pas disa kalimeve, pastrojeni mirë leckën në kovë, shtrydheni dhe vazhdoni sërisht.

Sapo kova me ujë të bëhet e turbullt, ndërrojeni ujin. Mos e hidhni kurrë ujin e ndotur në lavaman por në tualet, sepse mund të përhapë mikrobet dhe të bllokojë lavamanin tuaj.

Kur të keni mbaruar, lani përsëri me ujë të pastër për të hequr çdo mbetje të detergjentit të pastrimit.

Çfarë duhet të mbani mend!

Pastrimi i mirë i dyshemesë fillon me zgjedhjen e leckës më të mirë të mundshme, e cila mund të trajtojë pothuajse çdo sipërfaqe. Ato më mikrofibër janë më të mirat pasi largojnë me lehtësi papastërtitë e forta.

Zonat që përdoren më së shumti si kuzhinat, banjat, korridoret dhe hyrjet, kërkojnë pastrim javor.

Ndërsa dhomat e përdorura rrallë,  mund të pastrohen çdo javë, ose edhe një herë në muaj.

Mbajtja shtupës sa më pastër është mjaft e rëndësishme pasi edhe ai pak dhe i mbetur mund të shkaktojë një erë të thartë ose të krijojë baktere.

Për këtë shpëlajeni tërësisht në një kovë me ujë të pastër dhe të nxehtë menjëherë pas pastrimit.

Vareni leckën në një zonë të ajrosur mire dhe lëreni të thahet. Mos e vendosni shtupën në dysheme ose në dollapë kur janë ende të lagura.

Sa më shpejt të thahet një leckë, aq më pak ka gjasa që të vijë erë të keqe.

SHARE