KORRIGJOHET PADREJTËSIA PAS SHUMË DEKADASH

Parlamenti i Malit të Zi, duke miratuar Projektligjin për Eliminimin e Pasojave të Konfiskimit të Pronave në Gjirin e Valdanos, korrigjoi një padrejtësi katër-dekadëshe, tha Kryetari i Parlamentit Alleksa Beçiq, i cili u takua sot me banorët e Gjirit të Valdanos, Negjelko Lazoviq dhe Avdul Dedvishi. Ai theksoi se në periudhën e ardhshme do të përpiqet të jetë një faktor korrigjues për zgjidhjet ekzistuese ligjore që do të përmirësojnë jetën e qytetarëve tanë në masën më të madhe, dheai theksoi se ky është shembulli më i mirë se si fiton Mali i Zi. Sipas deklaratës së Kuvendit, bashkëbiseduesit, në emër të të gjithë qytetarëve të komunës më jugore të Malit të Zi, falënderuan Beçiq për rëndësinë e njohur të kësaj çështje të rëndësishme, e cila u mundësoi ish-pronarëve dhe trashëgimtarëve të tyre ligjorë të kthejnë pronat dhe ullishtat. Në takim morën pjesë gjithashtu deputeti Genci Nimanbegu, me propozimin e të cilit Parlamenti i Malit të Zi miratoi Ligjin e përmendur.

SHARE