QEVERIA E MALIT TË ZI TË PËRQËNDROHET NË REFORMAT E MËTEJSHME

European Union flags flap in the wind at EU headquarters in Brussels, Wednesday, Oct. 9, 2019. Irish Prime Minister Leo Varadkar said that big gaps remain between Britain and the European Union as they try to secure a Brexit deal by next week.(AP Photo/Virginia Mayo)

Anëtarët e Komitetit të Politikës së Jashtme të Parlamentit Evropian miratuan Raportin mbi Malin e Zi, të raportuesit Tonino Piculla. Eurodeputetët shprehën mbështetjen e plotë për procesin e pranimit të Malit të Zi në BE dhe i bënë thirrje qeverisë së re të përqëndrohet në reformat e mëtejshme. Eurodeputetët nga Komiteti i Punëve të Jashtme vlerësuan përparimin e Malit të Zi në luftën kundër krimit të organizuar dhe u bënë thirrje autoriteteve të shpejtojnë reformat, veçanërisht në fushat e sundimit të ligjit, drejtësisë, lirisë së medias dhe luftës kundër korrupsionit. Për raportin votuan 58 deputetë, katër deputetë ishin kundër, ndërsa 9 abstenuan.

SHARE