STANKOVIQ: TË GJITHË ATA QË SHKELIN MASAT DO TË NDIQEN PENALISHT

Ushtruesi i detyrës së Prokurorit të Lartë të Shtetit Ivica Stankoviq tha se këto ishin periudha veçanërisht sfiduese për besimtarët dhe paralajmëroi që ata që nuk ishin të disiplinuar dhe që me vetëdije shkelën masat do të mbanin përgjegjësi penalisht.

Banorët e Tuzit, siç tha ai, treguan përgjegjësi dhe festuan brenda familjes, dhe ai është i bindur se do të jetë kështu në ditët e ardhshme, që besimtarët do t’u përmbahen masave të përcaktuara dhe do të shënojnë festën në rrethin e familjes.

“Këto janë ditët që kërkojnë të gjithë ne disiplinim dhe përgjegjësi, për veten tonë, për të dashurit tanë, për faktin se vetëm në këtë mënyrë mund të dalim nga një situatë që ka prekur të gjithë botën si fitimtarë. Kjo është saktësisht ajo që ne bëjmë dhe do të bëjmë në të ardhmen, në mënyrë që të mbrojmë të gjithë qytetarët e Malit të Zi dhe të ruajmë pjesën më të madhe të qytetarëve përgjegjës, të cilët plotësisht i përmbahen rregulloreve të miratuara “, tha Stankoviq.

Ai theksoi se këto janë veçanërisht kohë sfiduese për besimtarët që festojnë festën më të gëzueshme të krishterë – festën e Pashkëve.

“Besimtarët e besimit katolik në Mal të Zi dhe në mbarë botën tashmë e kanë shënuar këtë festë në izolim. Për ne, më të afërtit, banorët e Tuzit, kanë treguar përgjegjësi që edhe në këto rrethana jo-emergjente, festa mund të festohet brenda familjes. Jam i bindur që kjo do të ndodhë në ditët në vijim dhe besimtarët e fesë ortodokse gjithashtu do të respektojnë të gjitha masat e përcaktuara, që ritet fetare do të kryhen sipas masave të përcaktuara nga TKK, dhe se besimtarët do ta shënojnë festën në rrethin e të dashurve të tyre,” tha Stankoviq.

Stankoviq kujtoi se burgimi deri në 12 vjet është paraparë për pasojat më të rënda të veprave penale kundër shëndetit të njeriut.

“Sidoqoftë, shpresoj që nevoja për një përgjigje nga prokuroria do të jetë më pak dhe se numri i atyre që nuk e kuptojnë peshën e situatës do të zvogëlohet në maksimum”, përfundoi Stankoviq.

SHARE