KUSHDO QË NUK ZBATON PROGRAMIN “EVROPA TANI” DO TË NDËSHKOHET

Programi Evropa Tani është i standardizuar për të përfituar edhe punëtorët edhe punëdhënësit, tha ministri i Zhvillimit Ekonomik, Jakov Millatoviq, dhe tha se zbatimi i tij do të monitorohet nga afër dhe do të ndëshkohet drakoniane në rast mosrespektimi. Ai tha se paga mesatare në Mal të Zi, e cila sipas të dhënave të Monstat në nëntor ishte 530 euro, në kuadër të programit Evropa Tani do të rritet në 670 euro, ose 140 euro në muaj. Përveç kësaj, dy rrogat bruto, të cilat ishin me pagën mesatare aktuale prej rreth 870 euro, do të ulen në 840 euro, që do të thotë ulje e barrës tatimore, gjegjësisht kostos së punës për punëdhënësin.

SHARE