QEVERIA E PËRKUSHTUAR NDAJ REFORMAVE DHE PËRSHPEJTIMIT TË INTEGRIMIT EVROPIAN

Zëvendëskryeministri për Politikë Ekonomike, Nik Gjeloshaj, ka takuar sot ambasadoren e Bashkimit Evropian në Mal të Zi, Oana Kristina Popa, të cilën e prezantoi me prioritetet e Qeverisë së 44-të dhe theksoi se Mali i Zi është një partner kredibil.

Gjatë takimit me ambasadoren e BE-së, Gjeloshaj theksoi se qeveria e re është e përkushtuar në zbatimin e reformave dhe përmbushjen e obligimeve për të përshpejtuar procesin e integrimeve evropiane.

“Prioritet i Qeverisë së Malit të Zi është zbatimi i të gjitha reformave të nevojshme, përmirësimi i mjedisit për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe forcimi i mbikëqyrjes inspektuese për të shtypur ekonominë gri. Ne besojmë se kjo do të kontribuojë jo vetëm në zhvillimin e ekonomisë por edhe për përmirësimin e procesit të integrimit në Bashkimin Evropian. Jemi të hapur për bashkëpunim me partnerët tanë evropianë dhe euroatlantikë”, tha Gjeloshaj.

Ambasadorja Popa përshëndeti angazhimin e Qeverisë së Malit të Zi në rrugën e integrimit evropian dhe konkludoi se plani i planifikuar i rritjes synon të mbështesë përshpejtimin e afrimit socio-ekonomik dhe procesin e përgjithshëm të integrimit të Malit të Zi në BE.

Në fund të takimit, bashkëbiseduesit ranë dakord për intensifikimin e bashkëpunimit në fushat me interes të përbashkët.

SHARE