SHTETET E BASHKUARA MBËSHTESIN INTEGRIMIN EVROPIAN DHE REFORMAT NË MAL TË ZI

Lufta kundër korrupsionit, krimit të organizuar dhe përfshirja sociale e të gjithë qytetarëve të saj është ideja udhëheqëse e të gjitha forcave progresive në Mal të Zi. Duke shkuar drejt BE-së, Mali i Zi po bëhet më demokratik, më i qëndrueshëm dhe i begatë, i tha ministri i Jashtëm Gjorgje Radulloviq zyrtarit të Departamentit të Shtetit, Gabriel Escobar, gjatë një takimi të ministrave të jashtëm të Ballkanit Perëndimor në Londër. Sipas deklaratës, ministri Radulloviq informoi se Mali i Zi ka hartuar një dokument me të cilin angazhohet për përparim në fushat e mbrojtjes dhe lirisë së mediave, masave kundër korrupsionit, përmirësimit të bashkëpunimit me OJQ-të dhe kornizës zgjedhore dhe dixhitalizimit të drejtësisë dhe administratës publike. Zëvendës Ndihmës Sekretari i Shtetit dhe i dërguar i posaçëm i SHBA-së për Ballkanin Perëndimor, Escobar përsëriti mesazhin e aleancës dhe marrëdhënieve të mira dypalëshe dhe shprehu edhe një herë mbështetjen për angazhimin e Malit të Zi për integrimin evropian dhe proceset reformuese. Ai shprehu kënaqësinë për vizitën fillestare të suksesshme në rajon dhe paralajmëroi një të re në fillim të vitit.

SHARE