DIALOGU POLITIK ËSHTË KUSHT PËR TË ECUR DREJT BE-së

Përfaqësuesi Special i Bashkimit Evropian për Ballkanin Perëndimor, Mirosllav Lajçak, gjatë një takimi me ministrin e Jashtëm Gjorgje Radulloviq në Londër tha se dialogu politik i të gjithë aktorëve është i nevojshëm për të arritur progres, duke theksuar edhe një herë rolin e Malit të Zi në Ballkanin Perëndimor. Integrimi evropian i Malit të Zi ishte tema e takimit të krerëve të diplomacisë së Ballkanit Perëndimor të mbajtur sot, ku fokusi ishte edhe një herë rëndësia e dialogut politik të aktorëve të skenës politike si parakusht për hapin e nevojshëm përpara dhe progres konkret. Ministri Radulloviq theksoi se një konsensus për rrugën evropiane, e cila nuk ka alternativë, nevojitet edhe kur bëhet fjalë për tejkalimin e hendekut ndërmjet përkushtimit deklarativ ndaj standardeve evropiane dhe praktikës së përditshme të arritjes së tyre. Në këtë kontekst, ai theksoi se një angazhim i tillë nuk duhet të nënkuptojë asnjë hezitim. “Lajçak theksoi se është e rëndësishme të theksohet rëndësia e dialogut, i cili është edhe themeli i bashkëpunimit dhe progresit në politikën rajonale. Si shembull i përkushtimit të vendit tonë, ai përmendi faktin se politika e përbashkët e jashtme dhe e sigurisë e Malit të Zi është 100% në përputhje me qëndrimet e BE-së, komisioni e njohu qartë në Raportin e Progresit, duke lavdëruar politikën e jashtme të Malit të Zi”, thuhet në një deklaratë të Ministrisë së Jashtme.

SHARE