E ARDHMJA E AEROPORTIT DUHET PARË ME KUJDES, AIR MONTENEGRO PO ZGJERON FLOTËN E SAJ

Në propozim-buxhetin për vitin 2024, Ministria e Transportit dhe Detit ka planifikuar burimet e nevojshme financiare në mënyrë që procedura e shpronësimit të fillojë në fillim të vitit të ardhshëm.

Dhe kështu me plotësimin e dokumentacionit të nevojshëm teknik dhe kontraktor, të filloi vazhdimi i ndërtimit të autostradës, tha ministri i Transportit dhe Detit në një intervistë për Portalin RTMZ Fillip Radulloviq.

Ai tha se Ministria në bashkëpunim me Monteput është duke punuar intensivisht në krijimin e kushteve për vazhdimin e ndërtimit të autostradës.

Radulloviq përkujtoi se në periudhën paraprake janë dhënë grante prej gjithsej 6.8 milionë euro për zhvillimin e projekteve konceptuale për seksionet Mateshevë-Andrijevicë dhe Smokovac-Farmaci (bypass Podgoricë), si dhe studimin e fizibilitetit të autostradës Tivar-Bolare.

Gjithashtu, janë miratuar grante prej gjashtë milionë eurosh për përditësimin e studimit të fizibilitetit të autostradës Tivar-Bolare dhe për përgatitjen e projektit kryesor me tenderin dhe dokumentacionin teknik shoqërues për aksit që nëpërmjet përditësimit të studimit rezulton të jetë i pari që do të realizohet. 

Sa i përket planeve të qeverisë për zhvillimin e mëtejshëm të linjës ajrore „ToMontenegro“, ai bëri të ditur se me të gjitha veçoritë që lidhen me pozicionin gjeografik dhe politikën e biznesit të tregut, kjo kompani është e një rëndësie kombëtare dhe është vendimtare për lidhjen e Malit të Zi me botë. 

Ai shtoi se këtë dimër kompania do të fluturojë në pesë destinacione, nga Podgorica në Beograd, Cyrih, Stamboll, Lubjanë dhe Romë, dhe nga Tivati në Beograd dhe Stamboll.

SHARE