Google po nxjerr një përditësim për Nest Wifi Pro për të rregulluar shpejtësitë e ngadalta të internetit

Google thotë se po nxjerr një përditësim të softuerit për Nest Wifi Pro të ri në fillim të javës së ardhshme për të adresuar shpejtësitë e ngadalta të internetit të përjetuara nga disa përdorues.

Në një deklaratë për The Verge, Sanjay Noronha, drejtuesi i produkteve të Google Nest Wifi, thotë se “raportet që po hetojnë aktualisht nga kompania për një numër të vogël përdoruesish që përjetojnë shpejtësi të reduktuar interneti në ruterat Nest Wifi Pro” dhe se “ekipet e saj po punojnë për të nxjerrë një rregullim.”

Google lansoi ruterin Nest Wifi Pro prej 199 dollarësh muajin e kaluar, ndërsa kërkonte mbështetje për Wi-Fi 6E më të shpejtë që supozohet të mundësojë shpejtësi deri në 5,4 Gbps.

Ai gjithashtu hap një brez 6 GHz që ndihmon në zbutjen e mbingarkesës së rrjetit dhe rregullon automatikisht “performancën e rrjetit për të minimizuar ndërprerjet”.

Por nuk u desh shumë kohë që në forumin e komunitetit të Google Nest u shfaqën raporte rreth një problemi që shkakton shpejtësi të kufizuara të shkarkimit dhe ngarkimit që variojnë diku nga 40 Mbps në 90 Mbps.

Shumë përdorues thanë se Nest Wifi Pro i tyre i vjetër, i cili mbështet vetëm Wi-Fi 5, e tejkaloi pajisjen e re, siç u raportua për herë të parë nga 9to5Google. Megjithatë, jo të gjithë ata që blenë ruterin e ri i kanë këto probleme.

Siç konfirmohet nga Google, më së shumti prek përdoruesit në Mbretërinë e Bashkuar, me theks të veçantë përdoruesit me protokoll pikë-për-pikë mbi rrjetet ethernet (PPPoE).

Ky sistem përdoret nga shumë ofrues të linjës së abonentëve digjitalë (DSL) dhe përfshin nevojën për të konfiguruar ruterin tuaj me një emër përdoruesi dhe fjalëkalim përpara se të lidheni me internetin.

Megjithatë, duke gjykuar nga raportet në forum, çështja duket se prek edhe përdoruesit në SHBA dhe pjesë të tjera të Evropës, si dhe ata me fibra.

Google nuk specifikoi saktësisht se çfarë e shkaktoi shpejtësinë e reduktuar, por, shpresojmë, përditësimi i ardhshëm i softuerit do ta zgjidhë problemin. /Telegrafi/

SHARE