MARKOVIQ: MALI I ZI ËSHTË NJË DESTINACION I BESUESHËM INVESTIMESH

Kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviq sot prezantoi arritjet e Qeverisë, përparësitë ekonomike dhe politike, në një konferencë qytetarie para qindra pjesëmarrësve nga e gjithë bota. “Për të tretin vit radhazi, ekonomia malazeze ka norma mbresëlënëse rritjeje, mesatarisht 4.9 përqind. Mali i Zi është sot një destinacion prestigjioz investimesh. Që nga hyrja e Malit të Zi në NATO, investimet nga vendet anëtare të aleancës janë rritur me 64%. Shkalla e papunësisë është ulur me rreth 8 përqind. Realizimi i investimeve me vlerë më shumë se 3 miliardë euro është duke u zhvilluar,” tha Markoviq. Kryeministri tha sot se turizmi malazez po thyen rekorde si në numrin e netëve ashtu edhe në të ardhurat. Markoviq shtoi se programi dëshironte të stimulonte investime të reja, veçanërisht në turizëm, të cilat do të çonin në krijimin e vendeve të punës. “Që nga rivendosja e pavarësisë në 2006, Mali i Zi ka forcuar pozicionin e tij si vendi më i zhvilluar ekonomikisht në Ballkanin Perëndimor dhe një shtet plotësisht i sigurt bazuar në një harmoni unike multi-konfesionale dhe multi-etnike,” vlerësoi Markoviq. Bujqësia malazeze dhe prodhimi i ushqimit, veçanërisht në rajonin tonë verior, paraqiten si një mundësi e shkëlqyeshme për investitorët.

SHARE