PËR 10 DITË POTHUAJSE GJYSMA E FËMIJËVE APLIKUAN PËR NDIHMË

Në vetëm dhjetë ditë, Ministria e Financave dhe Mirëqenies Sociale mori 21,400 aplikime për ndihmë për fëmijë, tha sekretari shtetëror në atë departament qeveritar, Janko Odoviq. Ai shton se të gjithë fëmijët e regjistruar do të marrin shtesën e tyre të fëmijëve në mes të nëntorit. Ai kujtoi se për regjistrim nevojiten vetëm karta e identitetit dhe numri i identifikimit të fëmijës. Sidoqoftë, për të hequr çdo dyshim, siç shtoi ai, u hap një linjë telefonike falas. “Ekziston një linjë telefonike 19977, këto janë qendra për punë sociale në vendbanimin, dhe në atë linjë çdo prind mund të marrë të gjitha informacionet e nevojshme,” tha Odoviq. Ata që aplikojnë, shton më së shumti Odoviq, marrin një vendim në të njëjtën ditë.

SHARE