KRIVOKAPIQ: ZGJEDHJET TANI NUK DO T’I KONVENONIN ASKUJT

Zgjedhjet e parakohshme parlamentare në këtë kohë nuk do t’i përshtaten asnjë strukture politike, tha kryeministri Zdravko Krivokapiq në intervistë për RTMZ. Duke komentuar kritikat e shumta ndaj degës ekzekutive të koalicionit qeverisës, kryeministri tha se ai do të donte që një rishikim i besimit te qeveria të fillohej në Parlament. “Zgjedhjet janë masa dhe siti më i mirë për marrëdhëniet në skenën politike të Malit të Zi. Me sa di unë, ato aktualisht nuk korrespondojnë me ndonjë strukturë politike. Nuk ka asnjë legjislacion zgjedhor dhe ata e dinë që në këtë moment të gjithë ne po humbasim energji dhe asgjë e re nuk do të ndodhë në skenën politike. Ata e dinë se nuk ka qeveri të ardhshme pa koalicione dhe gjithashtu e dinë që pjesëmarrja do të ishte më e ulët se më 30 gusht. Ata e dinë që njerëzit kanë dhënë besim se kjo do të zgjasë për katër vjet, në mënyrë që ne të mund të dalim pa premisë me një votë të sigurt, kjo është arsyeja pse unë besoj se zgjedhjet nuk mund të ndodhin kaq shpejt,“ tha kryeministri, duke shtuar se ne jemi të prirur për të gjitha surprizat e mundshme, dhe nuk e përjashton as atë variant.

SHARE