STABILITETI INTERES STRATEGJIK I ALEANCËS SË NATO-s

Kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviq, sot po bën një vizitë zyrtare në institucionet e Bashkimit Evropian në Bruksel. “Stabiliteti i Ballkanit Perëndimor është një interes strategjik i Aleancës, dhe Mali i Zi është një aleat që jep një kontribut të rëndësishëm për këtë,” u vlerësua në takimin e Kryeministrit me zyrtarët e NATO-s.

“Takimet e para zyrtare pas vendosjes së një thirrje të re në institucionet evropiane dhe pas supozimit gjerman të presidencës së Këshillit të Bashkimit Evropian kanë për qëllim intensifikimin e procesit të negociatave të pranimit me Malin e Zi”, thuhet në komunikatën e Qeverisë.

Siç është njoftuar nga Qeveria, vizita e kryeministrit Dushko Markoviq paraqet një mundësi për afirmim dhe promovim të mëtutjeshëm të rezultateve të arritura të Malit të Zi në rrugën e integrimit evropian si i vetmi vend kandidat për anëtarësim në Bashkimin Evropian me të gjithë kapitujt e negociatave.

“Në këtë drejtim, do të theksohet rëndësia e vazhdimit të ruajtjes së politikës së zgjerimit të lartë në axhendën e BE-së dhe parimit të respektimit të meritave individuale në përmbushjen e detyrimeve nga integrimi evropian”, njoftoi Qeveria.

SHARE