TEKNOLOGJIA BLOCKCHAIN MUND TË PËRBËJË RRETH 30 PËR QIND TË EKONOMISË

Teknologjia Blockchain mund të zërë rreth 30 për qind të ekonomisë malazeze në tre vjet dhe të jetë forca lëvizëse e industrisë në Mal të Zi, me mundësinë e punësimit të rreth dhjetë mijë njerëzve, tha ministri i Financave dhe Mirëqenies Sociale, Millojko Spajiq. “Ata dhjetëra mijëra njerëz mund të prodhojnë potencialisht një ekonomi të re malazeze. Mund të kemi dy PBB të Malit të Zi me dhjetë mijë vende të tjera me arsim të lartë dhe me pagesë të lartë”, tha Spajiq dhe shtoi se kjo do të kishte shumë efekte indirekte në ekonomi. Ai beson se, përveç turizmit dhe energjisë, një shtyllë e re e ekonomisë malazeze është e nevojshme dhe kjo, sipas tij, është teknologjia blockchain, e cila ka potencialin të revolucionarizojë ekonominë malazeze në një kohë shumë të shkurtër dhe të ndjejë një hap i madh përpara në tre vjet në gjendjen pronësore të qytetarëve. Duke shpjeguar rendin e përmasave, ai tha se nga dhjetori 2020 deri në fund të marsit të këtij viti, Qeveria ka krijuar rreth 1.2 miliardë euro vlerë të shtuar.

SHARE