QYTETARËT NË SHESHE: ATA KËRKOJNË NDËSHKIME MË TË RREPTA DHE NJË REGJISTËR PUBLIK TË ABUZUESVE

Disa qindra qytetarë u mblodhën në Sheshin e Pavarësisë në Podgoricë për të shprehur pakënaqësinë e tyre me ndëshkimet e vogla për përdhunuesit të përshkruara nga Kodi Penal dhe për të siguruar mbështetje për viktimat e dhunës seksuale. Ata kërkojnë dënime më të rrepta, si dhe një regjistër publik të abuzuesve. Ata kishin pankarta ku shkruhej: “Ne jemi duke kërkuar një regjistër publik të abuzuesve”, “Përdhunimi = Krimi, dënimet më të rënda për përdhunuesit”. Protestat u organizuan në disa qytete të Malit të Zi.

SHARE