GJUROVIQ: VAKSINIMI I SUKSESSHËM GARANTON NJË SEZON TË SUKSESSHËM

Përgatitjet për sezonin turistik veror po shkojnë mjaft mirë dhe departamenti kompetent është i kënaqur me trendin pozitiv në lidhje me situatën epidemiologjike në vend, tha Ivana Gjuroviq, Sekretare e Shtetit në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik. Në programin e mëngjesit të TVMZ, njoftuan se presin që plani i përgatitjes për sezonin do të jetë gati javën e ardhshme, kur do të miratohet në seancën e Qeverisë së Malit të Zi. “Ne kemi marrë tashmë shumë reagime nga operatorët turistikë nga Rusia dhe pjesërisht nga Evropa Perëndimore. Ne presim një vizitë shumë të mirë nga rajoni. Sa i përket Evropës Perëndimore, ne mund të presim grupe më të mëdha turistësh në fillim të korrikut dhe që linjat ajrore që fluturuan më herët gjithashtu tashmë do të jenë me fluturime aktive,” tha Gjuroviq. Këshilli Botëror i Turizmit dhe Udhëtimeve, i cili përfaqëson sektorin privat global të udhëtimeve dhe turizmit, i ka dhënë Malit të Zi etiketën ndërkombëtare të Udhëtimeve të Sigurta, sipas Ministrisë të Zhvillimit Ekonomik.

SHARE