DIASPORËS NUK DO TI MOHOHET SHTETËSIA

Asnjë qytetar i Malit të Zi nuk do të mbetet pa shtetësinë e vendit të tij të lindjes, njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme. Ata theksuan se diaspora gjithmonë ka qenë dhe do të jetë pjesë e pandashme e këtij vendi. Mali i Zi, siç thonë ata, nuk harron asnjë nga qytetarët e tij kudo dhe për sa kohë të gjendet, jetoj dhe punoj. “Me ndryshimet e propozuara në Ligjin mbi Regjistrat e Vendbanimit dhe Rezidencës së Diasporës Malazeze nuk e sfidojnë shtetësinë dhe ata do të përdorin të drejtën e votës në përputhje me Kushtetutën dhe ligjet e Malit të Zi. Në këtë rast, si dhe deri më tani, qeveria nuk do të ndajë qytetarët e saj mbi baza kombëtare, fetare dhe politike,” thuhet në deklaratë.

SHARE