Pse nuk duhet t’i thani rrobat brenda shtëpisë?

Njerëzit duhet të hapin dritaret kur të gatuajnë dhe të ndalojnë tharjen e rrobave brenda shtëpsë, kanë paralajmëruar ekspertët shëndetësorë.

Kjo me qëllim që të zvogëlohet ndotja e ajrit në shtëpitë e tyre.

Në këshillat zyrtare të publikuar nga rregullatori NHS në Britani thuhet se njerëzit duhet të mbrojnë shëndetin e tyre duke ulur ndotjen e ajrit në shtëpitë e tyre.

Kjo mund të vijë nga gatimi, lagështia, zjarret, pirja e duhanit ose produktet e pastrimit, sipas Institutit Kombëtar për Shëndetin dhe Përkujdesjen e Kujdesit (NICE).

Këto mund të jenë një burim i konsiderueshëm i ndotjes  dhe mund të irritojnë mushkëritë ose të shkaktojnë astmë.

SHARE