RRITJA E EKONOMISË MALAZEZE KËTË VIT ËSHTË 7%

Sipas parashikimeve të fundit të Komisionit Evropian (KE), ekonomia malazeze do të rritet me shtatë për qind këtë vit, ndërsa për vitin e ardhshëm parashikohet rritje prej 2,9 për qind. KE vuri në dukje se ekonomia malazeze arriti rritje të fortë në gjysmën e parë të vitit, e stimuluar, ndër të tjera, nga një rritje në konsumin privat dhe eksportet. KE pret që ekonomia të ngadalësohet për shkak të inflacionit të lartë, rritjes së pasigurisë politike, si dhe kushteve më të rrepta të financimit dhe kërkesës së jashtme më të dobët. Si rezultat, rritja ekonomike do të jetë e moderuar në vitin e ardhshëm.

SHARE