NDALOHEN FESTIMET DHE DASMAT, MBYLLEN KLUBET E NATËS

Masat e reja epidemiologjike, të cilat do të hyjnë në fuqi nga e hëna, ndalojnë festimet e Vitit të Ri, dasmat në ambiente të hapura dhe të mbyllura, si dhe punën e klubeve të natës, tha ministrja e Shëndetësisë, Jelena Boroviniq Bojoviq. Ajo tha se duke qenë se masat aktuale epidemiologjike nuk janë respektuar apo kontrolluar dhe se bllokimi klasik nuk ekziston më sepse fokusi është te vaksinimi dhe Mali i Zi ka mjaft vaksina për të imunizuar të gjithë vendin, qeveria ka miratuar masa më të rrepta për të luftuar koronavirusin, i cili do të jetë i vlefshëm nga e hëna deri më 1 dhjetor. Ajo tha se puna e objekteve të hotelierisë është e kufizuar deri në mesnatë, se ndalohet organizimi i ekskursioneve studentore, festime private dhe ditëlindje. Boroviniq Bojoviq deklaroi se qëndrimi në shtëpi dhe apartamente u rekomandohet vetëm anëtarëve të së njëjtës familje. Ajo kujtoi se certifikata Dixhitale Kombëtare e COVID nga më parë është kusht për të kaluar kufirin shtetëror, për të qëndruar në ambientet e brendshme të hotelerisë.

SHARE