Cilat Jane 4 Efektet e Vjeshtës në Shëndetin Tuaj

Vjeshta është një stinë që sjell ndryshime të ndjeshme në mjedis dhe klimë. Këto ndryshime ndikojnë në shëndetin tonë në mënyra të ndryshme.

Në këtë artikull nga AgroWeb do ju tregojmë  katër efekte të vjeshtës në shëndet:

  1. Temperaturat më të ulëta: Një ndryshim i dukshëm që vjen me fillimin e vjeshtës është ulja e temperaturave. Kjo mund të çojë në rritje të infeksioneve dhe të ftohjeve së zakonshme, pasi njerëzit janë më të prirur të qëndrojnë brenda në të njëjtën hapësirë me të tjerët duke i përhapur këto infeksione. Është e rëndësishme të visheni mirë dhe të merrni masat e nevojshme për të ruajtur ngrohtësinë trupore në këtë periudhë.
  2. Ndikimi në mëndjen emocionale: Disa persona ndjejnë ndryshime në mëndjen emocionale gjatë vjeshtës. Mungesa e dritës së diellit dhe ndryshimet e orës mund të çojnë në ndjenja melankolie dhe trishtimi, një gjendje të njohur ndryshe si “depresioni i vjeshtës” ose “depresioni sezonal”. Për të luftuar këtë efekt, është e rëndësishme të keni një stil jetese të shëndetshëm dhe të shfrytëzoni ditën tuaj në maksimum.
  3. Ulje të aktivitetit fizik: Temperaturat më të ulëta dhe ditët më të shkurtra të vjeshtës mund të ndikojnë në nivelin e aktivitetit fizik të njerëzve. Disa persona kanë më pak motivim për të bërë ushtrime fizike dhe për të qëndruar aktive. Për tu kujdesur për shëndetin tuaj, është e rëndësishme të vazhdoni të bëni ushtrime dhe të ruani një stil jetese aktive, pavarësisht sezonit.
  4. Rritja e alergjive dhe astmës: Shtimi i polenëve dhe alergjenëve të tjerë në ajër gjatë vjeshtës mund të çojë në përkeqësimin e alergjive dhe problemet e frymëmarrjes, si astma. Personat me alergji të ndryshme duhet të jenë të kujdesshëm dhe të ndjekin mjekimin dhe këshillat e mjekut për të menaxhuar simptomat.

Përgjithësisht, për të ruajtur shëndetin tuaj gjatë vjeshtës, është e rëndësishme të kujdeseni për veten tuaj, të vazhdoni të ushtroni, të konsumoni një dietë të shëndetshme dhe të përdorni masat e nevojshme për të mbrojtur veten nga rreziqet e mundshme të sezonit./AgroWeb.org

SHARE