KRIVOKAPIQ: LARGIMI I MJEKËVE ËSHTË SHQETËSUESE, JO ALARMANTE

Kryetarja e Sindikatës së Pavarur të Shëndetësisë, Ljiljana Krivokapić, vlerësoi se largimi i mjekëve nga sistemi i shëndetit publik është shqetësues, por jo alarmues, sepse numri më i madh i të punësuarve mbetet në sektorin publik. Krivokapiq njoftoi se një muaj më parë, dhjetë kolegë të saj u larguan nga sektori i shëndetit publik, që është një numër i madh. “Për të marrë një specialist të gatshëm, përveç studimit të mjekësisë për gjashtë vjet, specializimit për katër deri në pesë vjet dhe nën-specializimit për një deri në dy vjet, kjo është një përvojë e madhe e jetës. Dikush humbë mjekë cilësor dhe dikush i merr falas,” tha Krivokapiq në programin e mëngjesit të TVMZ. Ajo paralajmëroi se shumë po përgatiten të largohen dhe se shteti duhet të reagojë urgjentisht. “Unë jam dikush që thotë qëndro këtu, sepse diku atje ju jeni ende një qytetar i klasit të dytë. Për të njëjtat para që fitoni atje, paguhen qira të mëdha, shërbime, makina. Nga ato para, pyetja është sa mbesin,” tha ajo.

SHARE