OFRUAM PEZULLIM TË LIGJIT, AMFILLOHIJE BËRI THIRRJE PËR PROCESION

Kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviq, njoftoi sot në mëngjes se ai dhe Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, së fundmi i kishin ofruar Mitropolitit malazez të Kishës Ortodokse Serbe, Amfillohije, që të pezullojë zbatimin e Ligjit për Lirinë e Fesë deri në Gjykatën Kushtetuese dhe rregullin e Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut, por ai, përkundër kësaj, bëri thirrje për vazhdimin e procesioneve, dhe se Kisha Ortodokse Serbe vazhdoi të shkel ligjin në çdo mundësi. Markoviq theksoi se takimi ishte një konfirmim i respektit të tyre për Mitropolitin dhe dioqezat e tjera të Kishës Ortodokse Serbe, por gjithashtu një konfirmim i angazhimit të tyre të përhershëm për të udhëhequr një dialog dhe për të kërkuar zgjidhje të përbashkëta dhe më të mira. “Biseda që ne patëm ishte domethënëse, e gjatë dhe konstruktive dhe përfundoi me propozime të qarta që unë dhe Presidenti Gjukanoviq shpallëm, dhe qëllimi i të cilit është dalja nga situata aktuale që rëndon mjedisin e përgjithshëm shoqëror,” theksoi Markoviq. Markoviq tha se Mali i Zi është një shoqëri demokratike me vlera evropiane dhe euro-atlantike në të cilën tubimet publike lejohen për sa kohë që nuk rrezikojnë të drejtat e të tjerëve, dhe shtoi se Qeveria do të sigurojë realizimin e tyre në përputhje me ligjin dhe rregullat aktuale.

SHARE