HAPJA E TERMINALIT TË LNG NË PORTIN E TIVARIT DO TË JETË DOMETHËNËS EDHE PËR RAJONIN

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq tha se sjellja e kompanive prestigjioze të energjisë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës është një hap i madh për Malin e Zi dhe rajonin.

Ai theksoi se do të sjellë përfitime të mëdha financiare, punësim të njerëzve, si dhe mësimin e vendeve të reja të punës.

Sot është nënshkruar një Memorandum Mirëkuptimi ndërmjet Qeverisë, kompanisë Enerflex Energy Systems dhe Wethington Energy Innovation, lidhur me ofrimin e mbështetjes për përmirësimin e infrastrukturës energjetike në Mal të Zi.

“Ne besojmë se diversifikimi i energjisë është i një rëndësie thelbësore për zhvillimin e mëtejshëm të Malit të Zi. Kjo është gjeopolitikisht shumë e rëndësishme për ne dhe mbi të gjitha flet për atë që dëshiron vendi në 20 vitet e ardhshme,” tha Abazoviq.

Sjellja e kompanive prestigjioze të energjisë nga Amerika është e rëndësishme për Malin e Zi dhe të gjithë rajonin, tha ai.

“Efektet që do të realizoheshin janë të shumëfishta, përfitime financiare, punësim, një vizion i ri kur bëhet fjalë për energjinë”, tha ai. Ai theksoi se investitorët do të përcaktojnë një parcelë specifike dhe do të fillojnë punën.

“Dyert e Qeverisë janë të hapura për të gjitha kompanitë që duan të operojnë në përputhje me ligjin”, tha Abazoviq.

SHARE