Porsche po përkushtohet ndaj prodhimit industrial të e-karburantit

Porsche po investon 75 milionë dollarë në HIF Global LLC.

Në këmbim, prodhuesi i veturave sportive do të blejë një aksion afatgjatë në HIF Global LLC, një kompani mbajtëse e zhvilluesve të projekteve aktive ndërkombëtare për objektet e prodhimit të karburantit elektronik.

Ndër projektet e tjera, kompania me bazë në Santiago po ndërton Haru Oni, një fabrikë pilot për e-karburantin, në Punta Arenas, Kili. I iniciuar nga Porsche dhe i zbatuar me partnerë si Siemens Energy dhe ExxonMobil, pritet që prodhimi i karburantit elektronik nga hidrogjeni dhe CO2, duke përdorur energjinë e erës, të fillojë diku nga mesi i vitit 2022. Këto lëndë djegëse sintetike të bazuara në energji elektrike mundësojnë funksionimin pothuajse neutral ndaj karbonit të motorëve me djegie të brendshme.

Me investimin e saj në HIF Global LLC, Porsche po merr pjesë në rrethin ndërkombëtar të financimit së bashku me kompaninë kiliane Andes Mining & Energy (AME) dhe kompanitë amerikane EIG, Baker Hughes Company dhe Gemstone Investments.

Një total prej 75 milionë dollarësh po investohen në HIF Global LLC. AME mbetet aksioneri mazhorancë në HIF Global LLC. Kapital shtesë do të përdoret për zhvillimin e objekteve industriale të e-karburantit në Kili, SHBA dhe Australi, të cilat kanë rezerva të mëdha të energjisë së rinovueshme.

Prodhuesi i veturave sportive fillimisht planifikon të përdorë karburantin elektronik nga Kili në projektet kryesore të motorsportit. Në të ardhmen mund të mendohet gjithashtu që gjatë karikimit fillestar në fabrikë dhe në qendrat Porsche Experience të përdoret si sistem shtytës për automjetet e kompanisë, të cilat kanë motorë me djegie të brendshme.

Transaksioni me të cilin Porsche dëshiron të blejë një aksion në HIF Global LLC i nënshtrohet miratimit nga autoritetet përkatëse antitrust. /Telegrafi/

SHARE