JURATOVIQ: SITUATA NË MAL TË ZI ËSHTË SHQETËSUESE, ËSHTË E RËNDËSISHME QË NACIONALIZMI TË MOS MBIZOTËROJË

Nevojitet një përgjigje vendimtare rajonale ndaj ekstremizmit të djathtë, klerikalizimit dhe mizogjinisë. Ky është mesazhi i panelit në kuadër të Plenumit të Podgoricës – Quo Vadis Balkan?, organizuar nga Qendra për Edukim Qytetar, Akademia Rajonale për Zhvillimin e Demokracisë dhe Fondacioni Friedrich Ebert. Deputeti gjerman i Bundestagut, Josip Juratoviq, tha se situata në Mal të Zi është shqetësuese dhe se është e rëndësishme që tani të mos mbizotërojë nacionalizmi. Ai tha se tema e Ballkanit Perëndimor është aktuale në Bundestag, por jo aq shumë në mediat gjermane. Nuk jam optimist kur bëhet fjalë për Bosnje dhe Hercegovinën (BeH), tha Juratoviq në konferencë të Qendrës për Edukimin Qytetar (CCE) të titulluar “Quo Vadis Balkan” në një panel mbi demokracinë sociale. Ai shprehet i shqetësuar për qëndrimin e Bashkimit Evropian (BE) ndaj rajonit.

SHARE