GJELOSHAJ REAGON NDAJ DEKLARATËS SË BOLEVIQIT PËR NDËRTIMIN E BANJËS SË KATËRT SANITARE

Drejtori i ndërmarrjes së Podgoricës “Deponia”, Arsenije Boleviq, tha se tenderi për ndërtimin e banjës së katërt sanitare do të shpallet deri në fund të tremujorit të parë të këtij viti dhe se ata mund të marrin një banjë tjetër sanitare deri në fund të këtij viti. Boleviq tha për “Dnevne novine” se projekti për banjën e katërt sanitare është gati, gjë që u bë dhe u prezantua nga kompania “Civil engineer” në qershor. Vlera e këtij projekti është rreth 1,350,000 euro dhe Boleviq shpreson të shpallë një tender për ndërtimin e banjës së katërt sanitare deri në fund të tremujorit të parë të këtij viti. Kur projektonim banjën e tretë sanitare, parashikimet ishin që ajo do të jetë në gjendje të shërbente deri në vitin 2025, por zgjidhja e Podgoricës dhe sasia e mbeturinave që mbërritën, e përshpejtuan ndjeshëm atë proces. Dy banja sanitare janë të mbyllura funksionalisht. Me këtë rast, Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, përmes rrjetit social “Facebook” reagoi ndaj deklaratës së Boleviqit duke theksuar se kryeqyteti nuk do ta kuptojë që Tuzi është një komunë në vehte dhe kurrë më pjesë e Kryeqytetit. “Kuptojeni më në fund, do të jetë më e lehtë për shëndetin tuaj mendor!,” thekson Gjeloshaj. “Për Deponinë dhe zhvillimin, zgjerimin dhe ndërtimin e banjës së katërt sanitare do të vendos komuna e Tuzit. Banjën e katërt sanitare mund ta ndërtoni në kryeqytet, dhe ajo do të jetë e para jo e katërta,” deklaroi Gjeloshaj.

SHARE