DUKAJ: MALI I ZI KA NJË RRUGË TË VËSHTIRË PËRPARA PËR TË FORCUAR SIGURINË E TIJ KIBERNETIKE

Mali i Zi ka një rrugë të vështirë përpara për të forcuar sigurinë e tij kibernetike, tha ministri i Administratës Publike Marash Dukaj.

Siç njoftoi Ministria e Administratës Publike (MAP), Dukaj, në konferencën rajonale të Sigurisë Kibernetike “Infrastruktura kritike e sigurt – Një hap përpara kërcënimeve kibernetike”, tha se partneriteti është fjala kyçe kur flitet për sigurinë kibernetike.

“Në tejkalimin e sfidave gjithnjë e më komplekse dhe në krijimin e sigurisë kibernetike të sigurt dhe të besueshme, ne mund të kemi sukses vetëm nëse punojmë së bashku, duke shkëmbyer përvoja dhe njohuri”, tha Dukaj.

Ai vuri në dukje se Mali i Zi ishte i papërgatitur pas një sulmi të fortë kibernetik në infrastrukturën e informacionit të shtetit në gusht të vitit të kaluar.

“Ne kemi një rrugë të vështirë përpara nesh për të forcuar sigurinë tonë kibernetike”, shtoi Dukaj.

Ai tha se nuk është vetëm interesi dhe synimi i Malit të Zi, si anëtar i NATO-s, por i të gjithë anëtarëve të tjerë të asaj aleance.

Siç tha Dukaj, MAP, me vendosmëri të palëkundur dhe në bashkëpunim me partnerët vendas dhe të huaj, ndërmori një veprim dinamik dhe të shpejtë për përmirësimin e hapësirës kibernetike malazeze.

“Miqtë tanë ndërkombëtarë dhanë mbështetje të një rëndësie të madhe dhe vazhdojnë ta ofrojnë edhe tani. Në dëshirën për t’u bërë partner i barabartë presim vazhdimin e këtij bashkëpunimi dhe përkrahjeje”, tha Dukaj.

Ministri tha se është arritur shumë që nga sulmet kibernetike në nivel strategjik, legjislativ dhe operativ, kështu që sot Mali i Zi është shumë më i përgatitur dhe infrastruktura e tij informative është shumë më e sigurt.

SHARE