Mënyra e vetme e duhur për të përdorur një karficë të zakonshme flokësh

Të gjithë e përdorin atë gabim gjatë gjithë kohës

Edhe pse shumica mendojnë që tashmë e kanë zotëruar si përdoret në mënyrën e duhur karfica e zezë e vogël (bobby pin), megjithatë është treguar se nuk është ashtu.

Domethënë, nëse hapni karficën para se ta vini në flokë, e përdorni në mënyrën e gabuar, thotë ekspertja e flokëve Sarah Claire.

Kler ka shpjeguar në TikTok se si metoda e zakonshme e hapjes së saj bën më shumë dëm se dobi, transmeton Telegrafi.

– Mos e hapni karficën e vogël para se ta vini në flokë – ia dobësoni gjithë forcën – ka thënë ajo në një video.

Ajo gjithashtu tregoi se një barretë kaq e hapur nuk do t’i mbajë flokët në vend për një kohë të gjatë, dhe në të njëjtën kohë do t’i japë atyre një pamje të shëmtuar dhe të rrafshuar. Në vend të kësaj, merrni një barretë të mbyllur dhe futeni në pjesën e flokëve që dëshironi të siguroni.

– Kështu i mbani shumë më fortë flokët – komentoi Sarah.

Si një këshillë tjetër shtesë, ajo ka shkruar në komente se duhet të përdorni një kapëse flokësh shtesë me të cilën do të kaloni të parin – në këtë mënyrë do t’i forconi edhe më shumë flokët.

Kur e kuptova këtë, përdorimi i shiritave të flokëve u bë shumë më i lehtë! – ka shkruar Sarah. Videoja ka afërsisht 540.000 shikime dhe qindra pëlqime dhe femrat janë të kënaqura me këtë metodë, shkruan The Sun.

SHARE