ABAZOVIQ: LËVIZSHMËRIA MË E MADHE ÇON NË PAJTIM, DHE PAJTIMI ÇON NË PËRPARIM EKONOMIK

Lëvizshmëria më e madhe e njerëzve çon në pajtim, dhe pajtimi çon në përparim ekonomik. “Ballkani Perëndimor mund t’i japë shumë Bashkimit Evropian dhe për këtë ne nuk duhet të qëndrojmë jashtë procesit,” theksoi kryeministri i Malit të Zi në mandat teknik, Dritan Abazoviq, në një panel diskutimi në Forumin e Paqes në Paris. Abazoviq theksoi se Ballkani Perëndimor është një pjesë e botës dhe Evropës që ka shanse të mëdha për zhvillim në të ardhmen nëse ka vendime të zgjuara dhe të mira, si dhe vendimmarrës të mirë. Duke folur për pasojat e agresionit të Federatës Ruse ndaj Malit të Zi, kryeministri Abazoviq theksoi se kriza globale pati një ndikim negativ, veçanërisht përmes turizmit dhe energjisë. Ai theksoi se e ardhmja e përbashkët e rajonit është në BE dhe se u takon vendeve të Ballkanit Perëndimor të përfundojnë pjesën e tyre të punës, duke treguar se duhet të ketë një ndjeshmëri më të madhe nga ana e Brukselit dhe vendeve evropiane që më në fund të ringjallin procesin e zgjerimit.

SHARE