NUMRI I REDUKTUAR I GRAVE NË QEVERINË E RE ËSHTË DEKURAJUESE

Sipas asaj që është njoftuar deri më tani, numri i grave në qeverinë e re ka rënë krahasuar me thirrjen e mëparshme, e cila është shumë dekurajuese dhe një mesazh shumë i keq dërguar grave që dëshirojnë të përfshihen politikisht, tha presidentja e Lobit të Grave në Mal të Zi, Aida Petroviq. Kur u pyet se kur mund të priten më shumë gra në pozita të larta në Malin e Zi, Petroviq, si mysafire në programin e mëngjesit të Televizionit të Malit të Zi, tha se është e vështirë të thuhet tani. Gratë në politikë, shton Petroviq, kanë qenë gjithmonë të parat. “Ato nuk kanë fuqi vendimmarrëse dhe kur nuk kanë fuqi vendimmarrje atëherë ata nuk kanë as përgjegjësi. Sidoqoftë, kur ndodh diçka që duhet pranuar dhe kur ka shumë punë të përfshirë, ne mund të shohim se në fushatën zgjedhore, gratë ishin shumë të angazhuara, por për fat të keq, të mbajnë kuti me fletëvotime pas përfaqësuesve të tyre të burrave nga partitë e tyre,” tha Petroviq. Ajo tregon se vetëdija se një grua nuk ka vend në politikë është shumë mbizotëruese në shoqërinë malazeze. “Të neglizhosh më shumë se gjysmën e popullsisë në ligjërimin politik është një luks që asnjë vend nuk mund ta përballojë, madje as Mali i Zi,” tha Petroviq.

SHARE