GJELOSHAJ: NË DITËT NË VIJIM, VENDIMI MBI OFERTËN E MANDATARIT

Lista shqiptare ende nuk ka vendosur nëse do të bëhet pjesë e pushtetit të ri ekzekutiv dhe do ta bëjë këtë në ditët në vijim në seancën e Presidencës, tha bartësi i Listës Shqiptare dhe njëherësh kryetari i komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj. “Ne do të kemi një seancë të Presidencës në ditët në vijim dhe do të informojmë opinionin për qëndrimin tonë me një njoftim zyrtar. Unë nuk dua të shpreh qëndrimin tim personal për këto ngjarje,” tha Gjeloshaj. Më parë, Lista Shqiptare vlerësoi bisedimet me mandatarin për kryeministër, të cilit i paraqitën një listë të kërkesave të tyre. I pyetur për të komentuar kritikën indirekte të drejtorit të Institutit për Shëndetin Publik, Boban Mugosha, sepse ai ftoi publikisht qytetarët e Podgoricës të ishin mysafirë në Tuz, Gjeloshaj tha se të gjithë duhet të bëjnë punën e tyre. “Lërini të gjithë të punojnë dhe të veprojnë si komuna e Tuzit dhe qytetarët e saj, dhe atëherë ne do të jemi të suksesshëm në kapërcimin e situatës epidemiologjike. Ne në Malesi jemi thjesht të edukuar që t’u hapim dyert mysafirëve për mirë ose për keq, edhe kur rrezikojmë. Autoritetet janë të detyruara të kontrollojnë nëse masat aktuale janë të mirë menduara. Pra, ne nuk do ta ndryshojmë traditën tonë dhe edukimin që kemi trashëguar për shkak të rrethanave të reja. Unë isha krenar për bashkëqytetarët e mi kur pashë disa prej tyre që u paguanin mysafirëve nga Podgorica kafe, porosisnin një pije tjetër, kjo është ajo që është tradita dhe marrëdhënia jonë. Nëse dikush mendonte se do të largojmë mysafirët, atëherë ata nuk e dinë se kush janë malësorët,” u shpreh Gjeloshaj. Duke komentuar çmimin që Komuna fitoi për Administratën Publike të Ballkanit Perëndimor në vitin 2020, Gjeloshaj shprehet: “Na bën përshtypje dhe na jep edhe më shumë forcë për të vazhduar punën në shërbim të qytetarëve. Kur merrni një njohje të tillë ndërkombëtare në vetëm një vit të themelimit të bashkisë, kjo është provë se ekipi që ne formuam ka aftësinë për t’u përballur me projekte sfiduese … Ky është vetëm fillimi dhe ne do të vazhdojmë të jemi me përgjegjësi një shembull i udhëheqjes dhe qëndrimet ndaj burimeve publike në mënyrë që qytetarët të ndiejnë përfitimet e administratës së tyre”.

SHARE