ZGJEDHJET JANË OPSIONI MË REALIST PËR TEJKALIMIN E KRIZËS

Një qeveri pakicë ose teknike që do të përgatitej për zgjedhjet e ardhshme është zgjidhja më e mirë për krizën aktuale politike dhe zgjedhjet e parakohshme janë një opsion për të dalë nga kjo situatë, sipas kryetarit të Partisë Demokratike, Fatmir Gjeka. Duke folur për ftesën e Kryeministrit për një bisedë, Gjeka tha se kjo ndodhi përmes mesazheve, dhe ai e vlerësoi atë si joserioze. “Mund të vazhdojnë, kanë 41 deputetë, por kjo është vazhdimi i agonisë politike. Nuk funksionon.Zgjedhjet janë opsioni më realist dhe më i pastër për të dalë nga kriza. Por do të ishte më mirë nëse do të ishte një qeveri pakicë ose teknike që do të përgatiste zgjedhjet,” tha Gjeka. Ai kujtoi se pas zgjedhjeve të 30 gushtit të vitit të kaluar, ata kishin një qëndrim të qartë se ishte më mirë të mos fillonin fare aventurën e formimit të një qeverie.

SHARE