QYTETARËT TË MARRIN DOZËN E TRETË TË VAKSINËS

Epidemiologu i Institutit të Shëndetit Publik (ISHP) Millko Joksimoviq u bëri thirrje qytetarëve të Malit të Zi, të cilët kanë kaluar pesë muaj nga doza e dytë e vaksinës së koronavirusit, të shkojnë dhe të marrin dozën e tyre të tretë, dhe të mos mbështeten në nivelet e antitrupave, të cilat nuk janë garanci se nuk do të ketë sëmundje. Në programin e mëngjesit të TVMZ, Joksimoviq tha se aplikimi e dozës së tretë ishte për shkak të dy arsyeve – së pari, sepse në disa vende të botës një ulje e nivelit të mbrojtjes kundër vaksinës u zbulua pas pesë deri në gjashtë muaj, dhe e dyta sepse me kalimin e kohës u vu re se disa vaksina ofrojnë mbrojtje më të dobët në disa grupe njerëzish. Duke folur për situatën epidemiologjike në Mal të Zi, Joksimoviq thotë se fakti që epidemia është ngadalësuar në dy deri në tre javët e fundit, është se numrin i rasteve të reja është në rënie. Ne nuk duhet, thotë ai, të jemi të qetë që gjithçka të kalojë sepse epidemia mund të përshpejtohet në çdo moment.

SHARE