TRUMP: KONTRIBUT I RËNDËSISHËM I MALIT TË ZI PËR SIGURINË RAJONALE DHE GLOBALE

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, i dërgoi urime Presidentit të Malit të Zi, Millo Gjukanoviq dhe qytetarëve të Malit të Zi me rastin e 13 korrikut – Ditës së Shtetësisë.

“Në emrin tim dhe në emër të popullit amerikan, ju përgëzoj juve dhe popullin e Malit të Zi për Ditën e Shtetësisë. Unë dëshiroj të uroj Malin e Zi për përvjetorin e tretë të anëtarësimit në NATO. Mali i Zi vazhdon të japë një kontribut të rëndësishëm në sigurinë rajonale dhe globale dhe luftën kundër kibernetikës dhe kërcënime hibride, duke bashkuar trupat e saj në misionet e NATO-s, BE-së dhe KB në të gjithë botën dhe përparimin e saj drejt përmbushjes së angazhimeve për angazhimin e mbrojtjes në Uells,” thuhet në urimin e Presidentit të SHBA-së.

Ai shtoi se Shtetet e Bashkuara mbeten të përkushtuara për miqësi dhe partneritet me Malin e Zi gjatë zbatimit të saj të mëtejshëm të reformave demokratike dhe përgatitjeve për zgjedhje të rëndësishme këtë vit.

“Mezi pres të punojmë së bashku për të forcuar partneritetin tonë dhe për të promovuar vlerat e lirisë, sigurisë dhe prosperitetit që ne ndajmë,” theskohet në urim.

SHARE