RUDOVIQ OFROI DOREHQJE NË TË GJITHA FUNKSIONET NË LËVIZJEN QYTETARE URA

Nënkryetari i Lëvizjes Qytetare URA, Negjeljko Rudoviq, dje në letrën dërguar liderit të Lëvizjes qytetare URA, Dritan Abazoviq, dha dorëheqje në të gjitha funksionet dhe ofroi ta kthej mandatin e deputetit në Parlamentin e Malit të Zi,  për shkak të mospajtimit me politikën e udhëhequr nga lidershipi aktual i kësaj Lëvizje.

Në dorëheqjen e tij dërguar kreut të partisë, Rudoviq shkroi se mandatin e deputetit e vënë në dispozicion  të Lëvizjes Qytetarëve URA,  kur të filloi të veprojnë në Parlamentin e Malit të Zi, shkruan gazeta “Dan”.

Në dorëheqje të Rudoviq, thuhet se, nëse vlerësohet brenda organeve të partisë se ai nuk mund të përfaqësojë qëllimet e URA-s në parlament, ajo do të japë dorëheqjen nga funksioni i deputetit.

Ndërkaq nënkryetari i deritanishëm i Lëvizjes Qytetare URA, Negjelko Rudoviq, deklaroi se nuk mund të lejoj që ti jap legjimitet vendimeve, të cilat shkurtohen me bindjet dhe kuptimin  e tij për tu marrë me politikë.

Së pari, ai thotë se ai nuk mund të pranojë që ndonjë parti tjetër të jap ndikim në vendimmarrjet e Lëvizjes Qytetare URA.

“Mendimi im është se ndikimi vendimtar në vendimmarrjen e udhëheqjes së URA-s ka Mali i Zi Demokratik dhe se URA po shndërrohet në një subjekt politik, i cili, kur përcakton hapat e tij, së pari duhet të marrë parasysh nëse ajo do të miratohet nga partneri i madh koalicioni. I tillë është vendimi për të vazhduar bojkotimin e parlamentit, prandaj edhe në seancën e Këshillit Qendror më 9 korrik deklarova se ne nuk vendosim nëse ne do të vazhdojmë bojkotin, por nëse do të ndjekim palën tjetër apo do të zhvillojmë politikë autonome “, tha Rudoviq.

Lidhur me këtë nga Lëvizja Qytetare URA, kumtuan se e vlerësojnë dhe e çmojnë shumë aktin e kolegut të tyre Negjelko Rudoviq, i cili në mënyrë të zakonshme tregoi përgjegjësinë, moralin publik dhe kapacitetin e gjerë demokratik në skenën politike malazeze  të cilin  Lëvizja Qytetare URA edhe njëherë e demonstroi me ndryshimin thelbësor në lidhje me konkurrentët politikë.

“URA mbetet shtëpi e të menduarit të lirë, dhe e diversitetit dhe demokracisë së vërtetë, siç ka qenë gjithmonë, dhe me kolegun tonë Rudoviq vazhdojmë luftën për një Mal të Zi, qytetarë dhe demokratik”, kumtuan nga Lëvizja Qytetare URA.

SHARE