BOZHOVIQ: RRITJA E PAGAVE NË ARSIM E NEVOJSHME

Sindikata dhe Ministria e Arsimit nesër do të diskutojnë ndryshimet në kontratën kolektive të degëve dhe një rritje të mundshme pagash.  Kryetari i Sindikatës së Arsimit, Radomir Bozhoviq, tha se në takimin me ministrin e Miomir Vojinoviq do të shqyrtojë nëse ka hapësirë ​​për rritje të pagave në arsim. Ai do të kërkojë ndryshime në kontratën kolektive të degës. Shoqata Arsimore e Malit të Zi vlerëson se rritja e pagave në arsim është e nevojshme. Sindikata thotë gjithashtu se tema për diskutim janë ndryshimet në ligjin për arsimin parashkollor dhe fillor, barazimi i normave të mësuesve të shkollave të mesme dhe fillore, si dhe problemi i 11 pedagogëve specialë nga shtatë shkolla, të cilëve u është ulur paga me 10 për qind.

SHARE